Katelijne Lanneau - blokfluiten

Katelijne is lid van het blokfluitconsort B-FIVE en het ensemble voor middeleeuwse muziek Il Nostromo del Sogno. Met deze ensembles verzorgt zij optredens doorheen heel Europa.

Katelijne nam deel aan verschillende concertproducties met gerenommeerde ensembles als Collegium Vocale Gent (Herreweghe), Spectra Ensemble, barokorkest B’Rock (René Jacobs e.a.), Canto Coronato (Spanje).

KATELIJNE LANNEAU - BLOKFLUITEN


Katelijne Lanneau  begon haar muzikale studies aan het Stedelijk Conservatorium te Mechelen. Daar volgde zij blokfluitlessen bij Paul Van Loey. In 1995 werd ze laureaat van de nationale wedstrijd Jong Tenuto en in 1998 behaalde ze een eerste prijs op de wedstrijd Axion Classics.


 

In 1999 startte zij haar hogere blokfluitstudies aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel. Slechts een jaar later ontving ze daar de prestigieuze Prijs Köberle als meest beloftevolle student aan de afdeling historische instrumenten. In de klas van Bart Coen behaalde Katelijne in 2004 het diploma Meester in de Muziek met grote onderscheiding. Van 2001 tot 2003 studeerde zij eveneens bij de befaamde blokfluitist en pedagoog Pedro Memelsdorff aan de Escola Superior de Música de Catalunya te Barcelona. In Barcelona nam Katelijne deel aan verschillende masterclasses, onder andere met Jordi Savall en Xavier Díaz, en specialiseerde ze zich in de uitvoering van middeleeuwse en renaissancemuziek. Vanaf 2005 volgde zij de ManaMa-opleiding 'Solist in de hedendaagse muziek' aan het Koninklijk Conservatorium te Gent, bij docente Tomma Wessel. Daar behaalde ze in 2008 het einddiploma met  grootste onderscheiding.