Marie Verstraete - vedel

MARIE VERSTRAETE - VEDEL


Marie Verstraete (vedel, blokfluit) specialiseert zich als uitvoerend musicus en ook als musicologe in de muziek van de middeleeuwen en de renaissance. Ze studeerde blokfluit bij Joris Van Goethem, Bart Spanhove en Bart Coen, bij wie ze in 2009 aan het Lemmensinstituut haar masterdiploma blokfluit behaalde. In 2010 slaagde ze met grootste onderscheiding voor haar Master of Music in de Musik des Mittelalters und der Renaissance aan de Staatliche Hochschule für Musik in Trossingen bij Prof. Kees Boeke en Claudia Caffagni. In 2012 behaalde ze er bovendien met grootste onderscheiding haar Master of Arts in musicologie bij Nicole Schwindt. Tegelijkertijd studeerde ze middeleeuwse vedel bij Randall Cook (Basel) en Claudia Pasetto (Verona) en Lorenz Duftschmid. Ze verdiepte haar kennis van middeleeuwse muziek tevens in masterclasses bij o.a. Pierre Hamon, Pedro Memelsdorf, Benjamin Bagby en Marc Lewon.


Marie is vast lid van Isabella, Les Riches Heures, Mon cuer mon ame en van Il Nostromo del Sogno, die alle in middeleeuwse muziek specialiseren. Ze speelde

concerten in heel Europa met ensembles als Aquil’AlterA, Officium, L’estro armonico en Armonico Tributo Austria.


Momenteel doctoreert Marie in de musicologie aan de Johannes Gutenberg-Universität in Mainz. Ze werkt eveneens als onderzoeker en docente middeleeuwse muziekgeschiedenis aan de Schola Cantorum Basiliensis in Zwitserland.